+31621152100

Omgeving

B&B De Beekjuweel ligt pal aan de Hollandsche IJssel die de twee historische stadjes Montfoort en Oudewater met elkaar verbindt. Er zijn diverse monumentale dorpen en stadjes in de omgeving zoals Gouda, Schoonhoven, Woerden en IJsselstein. Op 11 km afstand ligt Kasteel Haarzuilen. Maar ook Archeon, Reeuwijkse Plassen en Utrecht zijn dichtbij.

Wandelen en Fietsen

De directe omgeving biedt volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Wandel eens door de polder, langs kades en het jaagpad van de Hollandsche IJssel. Of fiets door de Utrechtse Waarden en stop je fietstassen vol met kersen van de Kersenboomgaard, kaas van lokale kaasboeren en picknick langs het water.

Fietsen huren kan via www.fietsverhuuroudewater.nl. Zij kunnen fietsen bezorgen bij de B&B.

Sloep huren

Bij jachthaven Marnemoende in IJsselstein en Scheepjongens in Woerden is het mogelijk om een sloep te huren. Een comfortabele elektrische loungeboot ligt voor je klaar in Oudewater. Een mooie vaarroute loopt over de Hollandsche IJssel en de Lange Linschoten langs Montfoort, Linschoten en Oudewater (ca. 3 uur).

Kanoën

Op de veenrivier De Vlist die loopt van Schoonhoven naar Haastrecht is het prachtig kanoën. Bij Kanocentrum Haastrecht is het mogelijk om een kano te huren.